• pinrest
  • instagram
  • facebook

Baconlindat kött med sparris

4 portioner

Du behöver:

16 sparrisar
4 fläskkotletter utan ben
2 paket bacon (á 140 g)
1,5 dl matlagningsgrädde
Smör att steka i
Salt, svartpeppar, grillkrydda, vitlökspulver

Gör så här:

Krydda fläskköttet rikligt med salt, svartpeppar, grillkrydda och vitlökspulver. Kläm in kryddorna i köttet så de inte ramlar av när du vänder på biten.

Värm en stekpanna till medium/hög värme och smält i lite smör. Linda fläskkotletterna i några skivor bacon, ca ett halvt paket till varje beroende på storleken av köttbitarna och hur mycket bacon du vill ha. Linda så att den nya remsan börjar lite omlott på den gamla. Stek sedan köttet förs med baconskarven neråt. När köttet stekt till mitten och utsidan fått fin färg, vänd köttet och stek andra sidan.

Skär av det hårda längst ner på sparrisarna och koka dem sedan i 5 minuter. Värm en stekpanna och smält i en klick smör. Stek den kokta sparrisen i smöret tills de fått fin färg och krydda med salt.

Placera 4 sparrisar i varje djup tallrik. När köttet är genomstekt, häll över matgrädden och låt den bubbla upp i stekpannan och stäng av värmen. Rör runt försiktigt så att grädden blandar sig med köttsafterna och kryddorna i stekpannan. Vänd på köttet efter en minut så att båda sidor får ligga i såsen.

Placera en baconlindad köttbit ovanpå varje sparrisbädd och skeda över såsen. Servera genast!

OBS! Det är viktigt att stekpannan till köttet är ordentligt uppvärmd innan du lägger i de baconlindade köttbitarna. Annars får du ingen fin stekyta på köttet!

So delicious! | http://sannakarlin.com/sugarandspice

Kategori: Kött