14 Aug 2014

Dagens guldkorn: Gluten Free Vegan Girl

God morgon! Just nu sitter jag och bläddrar igenom en ny blogg som jag just precis hittat: Gluten-free-vegan-girl.com. Den drivs av 18-åriga Solveig från Norge och är full av spännande, hälsosamma recept. Än så länge har jag bara hunnit göra en snabbtitt på innehållet men är redan säker på att det är ett guldkorn! Så nån timme framöver kommer jag sitta klistrad vid skärmen och lusläsa vartenda recept :D

Är inte hennes logga för fin?! :D Klicka på bilden för att komma till Solveigs blogg!

Att människan genetiskt sätt är byggd för att vara vegan är något som det hos mig inte råder det minsta tvivel om (jag kommer skriva mer om varför i ett annat inlägg, så håll utkik!). På sistone har jag gjort en hel del research och det blir snabbt uppenbart den kost våra kroppar är konstruerade efter är långt ifrån den kost som idag anses vara standard. Jag tror att många är väldigt negativt inställda till en vegansk livsstil, och jag tror framförallt att detta beror på rädsla och lathet. Man känner sig för bekväm vid sina redan invanda mönster och vill helst inte ändra nått om man slipper. Därför är det väldigt lägligt att inte läsa på om kostens inverkan på människokroppen. Släpper man inte in ny information så kan man lugnt vandra vidare i samma banor som man alltid gjort, vare sig det är det mest fördelaktiga för kroppen eller inte.

Jag är en väldigt nyfiken människa och har stor empatiförmåga. Jag gillar att försöka sätta mig in i andras val och situationer och försöka förstå varför det väljer att göra de val de gör. det var så jag snubblade in på veganspåret. Och ju mer jag läser, desto klarare blir det för mig att det optimala vore att bli vegan. Däremot är det inte lätt att ställa om från den standard vi är uppvuxna i och sadla om. Men att införa några nya rätter och ta förändring steg för steg är enklare, och det är vad jag tänker göra. Sen får vi se vart vägen bär! Jag tycker det är jättespännande att experimentera med mat och se hur det påverkar min kropp. Som jag sa i ett av mina senaste inlägg; Testar man inte får man heller aldrig veta! 

Är det någon av er läsare som är/har varit/vill bli vegan? :)

xo, Sanna

+ Health and Exercise


Kommentarer

Stina skriver:

Måste genast kolla in bloggen! Tack för tipset!

Svar: Det får du göra! Kul att du gilla den :)


Vivianne skriver:

Vegetarian kan jag tänka mej att bli

http://

Svar: Ja, jag tror inte det skulle vara så vårt för mig heller :)


Linnea skriver:

Jag är pescetarian/pollotarian. Det är självklart inte samma sak som att vara vegan men jag tycker att det funkar bra för mig för tillfället! :)

http://

Svar: vad innebär det Linnea? :)


Skriv en kommentar
captchabottom