12 Aug 2014

Mina 5 bästa träningstips

Hej på er mina söta läsare! Här kommer en video med mina 5 bästa träningstips när det gäller motivation, inspiration och att se snabba resultat med din träning. Jag hoppas att ni kan få användning för dem i resan mot era egna träningsmål!

Klicka på bilden nedan för att se videon på YouTube.

Du har väl inte missat att jag har en GIVEAWAY på en exklusiv hårolja från Nume? Klicka HÄR för att se videon och vara med och tävla!

Mina 5 bästa träningstips:

1. Träna direkt på morgonen
På morgonen är kroppen fortfarande inne i nattens fasta, så att träna direkt på morgonen innan frukost gör att du förbränner du mer fett och kalorier än om du tränar någon annan tid på dagen. Att träna på morgonen ger dig även en bra start på dagen, det sätter igång matsmältningen och väcker liv i din kropp. Men det kanske bästa med att träna direkt på morgonen är att du blir av med träningen direkt. Du kommer inte skjuta upp den eller komma med bortförklaringar som gör att träningen inte blir av. Istället kan du känna dig stolt över dig själv resten av dagen! 

2. Skippa INTE stretchen!
För att undvika skador och för att dina muskler ska återhämta sig och bygga upp sig på bästa sätt är det jätteviktigt att du alltid stretchar efter träningen, även om du bara tagit en promenad. Se till att få in 10-15 minuter stretch efter varje träningspass, och om du vill kan du även stretcha lite extra utan att du tränat överhuvudtaget. Att stretcha är jättebra för dina muskler!

3. Skaffa en träningsdagbok
Att föra träningsdagbok där du skriver upp all din träning, hur det har gått och hur du känner dig kan verkligen vara till stor nytta. Detta gör det lättare att se dina framsteg och du får dessutom full koll på exakt vad du har gjort träningsmässigt. Det är otroligt givande att bläddra tillbaka bland sina anteckningar och se hur mycket man har förbättrats, vilket så klart ökar motivationen och viljan att fortsätta träna. Helt plötsligt kanske du kan springa en extra kilometer eller göra dubbelt så många armhävningar!

4. Ät en REN kost!
"Abs are made in the kitchen, not the gym!" De flesta inom träningsvärden är överens om att kosten är det absolut viktigaste när det gäller att se snabba och de bästa resultaten med din träning. Utan en ren, bra och hälsosam kost slösar du bort din tid på gymmet eller i träningsspåret. Se till att utgå från rena, okomplicerade råvaror och bygg upp dina måltider efter dessa. Skippa socker, kemikalier och färdigförpackad mat. Det är bara skräp och bidrar inte med någon näring till din kropp. Se i första hand på näringsvärdet i den mat du äter. Jag rekomenderar att helt skippa gluten och mjölkprodukter. Se till att så stor del som möjligt av din kost består av frukt och grönsaker, och glöm inte att dricka minst 2 liter vatten om dagen. Om du följer dessa kostråd kan jag garantera att du kommer se snabbare resultat med din träning, och din kropp kommer må mycket bättre!

5. Ha roligt!
Det finns så många olika träningsformer, sporter och övningar att du aldrig ska behöva göra något som känns tråkigt. Träna ensam eller i grupp. Lagsport eller individuellt. Hatar du att springa men vill få bättre kondis, testa spinning, simning eller åk skateboard! Testa en träningsDVD eller gå på ett ledarlett pass på Friskis & Svettis. Kombinationerna är ändlösa och bara du kan ta reda på vad som passar dig och din kropp bäst. Testa nya saker och se vad du gillar bäst, för när träningen känns kul kommer du inte behöva tvinga dig själv till att träna, utan det kommer vara något du ser fram emot!

xo, Sanna

+ Health and Exercise


Kommentarer

Ebba skriver:

Det där med att träna på morgonen låter ju jättesmart! Det ska jag prova imorgon :D

Svar: Gör det! Det är verkligen skönt att få det avklarat :)


Karin skriver:

vilken bra video! jätte smarta tips!

Svar: Åh, tack så mycket :D Kul att du gillade den!


Anna skriver:

hej sanna! säljer du fortfarande din naked palett? om den inte redan är såld är jag intresserad! hittade inte din mejl någonstans, så du får jättegärna mejla mig på annaolanderfernandes@gmail.com kram anna

Svar: Hej Anna! Jag har kvar min Naked 1 palett om du är intresserad? Var det du som hörde av dig till mig på Instagram? Min emailadress är sazyline@hotmail.com, du kan åxå hitta den uppe i fliken "om mig" högst upp på min blogg :)


Skriv en kommentar
captchabottom