11 Aug 2014

Oatly: "Mejeriprodukter" av havre

Hej alla läsare! Den senaste tiden har jag testat att helt ta bort mjölkprodukter i min kost för att se hur det påverkar min kropp, och jag måste säga att jag blev förvånad över resultaten jag fick efter enbart ett par dagar. Sedan flera år tillbaka har jag lidit av migränanfall under "röda veckan", i alla fall 2-3 eftermiddagar utan undantag, men efter att förra perioden var slut kom jag på att jag inte haft ett enda spår av migrän eller huvudvärk. Jag hade då varit utan mjölkprodukter (mjölk, smör, ost, yoghurt osv) i endast 10 dagar, med "röda veckan" inkluderad i de 10 dagarna. Amazing! För er som haft migrän någon gång kan ni säkert hålla med mig om att man nästan skulle göra vad som helst för att slippa, och nu verkar jag ha hittat något som funkar för mig.

Sedan jag börjat fokusera på att äta nyttigt har jag aldrig tidigare uteslutit mjölkprodukter, utan tagit bort sånt som vete, gluten och socker. Jag intalade mig själv att jag helt enkelt inte skulle kunna "ge upp" mejeriprodukter. Vad ska jag då laga mat med??? Saken är den att det finns flera alternativ till mejeriprodukter som ger dig samma resultat som de produkter du är van att använda. Det gäller bara att upptäcka dem!

Så idag tänkte jag tipsa om ett par produkter jag börjat använda den senaste tiden från märket Oatly. Oaty är ett svensk märke vars produkter har en bas av havre. De har allt fån yoghurt och matlagnings"grädde" till creme fraiche och glass! Helt otroligt! De produkter som jag testat hittills och verkligen gillar är deras creme fraiche, matgrädde och naturell yoghurt. Jag har hållit mig till de produkter som inte innehåller tillsatt socker eftersom jag försöker att hålla mig borta från det så långt som möjligt, men det är såklart bättre med glass gjort på havre än mjölk även om det är socker i. Man får ta allt med en nypa salt. Alla produkter som Oatly erbjuder kan ni hitta HÄR, de har även ekologiska alternativ :D

Om ni är någorlunda insatta i mjölkfri kost så vet ni säkert att det finns en hel uppsjö av andra typer av "mjölk" nu för tiden, så som sojamjölk, rismjölk, kokosmjölk, mandelmjölk mm, men Oatlys produkter är de första jag har hittat som har något som liknar en "vanlig" creme fraiche, vilket jag verkligen uppskattar! Dessutom är deras produkter fria från soja, vilket kav vara svårt att hitta i vegetariska/veganska alternativ till mejeri/köttprodukter. Så om ni letar efter mjölkfria alternativ i matbutiken så rekommenderar jag er verkligen att testa Oatly! Jag tänker fortsätta utesluta mjölkprodukter ett tag och se vart det tar mig. Testar man inte så får man heller aldrig veta!

Brukar ni äta mjölkfri kost? 

xo, Sanna

+ Health and Exercise


Kommentarer

Virna skriver:

Hej! Jag har upplevt samma sak som du, nämligen att min migrän försvann när jag uteslöt mjölkprodukter. Jag använder Oatly havredeyck och havregrädde .

http://

Svar: Vad intressant! Ja nu är det andra månaden på raken som det har funkat för mig. Jag är överlycklig! :D


Stina skriver:

jag brukar alltid köpa deras yoghurt med jorgubbs smak! så gott :)

Svar: Den har jag inte provat men den är säkert jättegod :)


Skriv en kommentar
captchabottom