15 Jul 2014

Hissa & Dissa: Naturliga Solskyddsprodukter

Hej! Eftersom vi är mitt uppe i semestertider tänkte jag dela med mig av ett par recensioner av naturliga solskyddsprodukter. Vare sig du är i Sverige eller på semester utomlands är det jätteviktigt att du skyddar din hud mot solen, året runt. Här kommer mina tankar om 4 naturliga solskyddsprodukter. Kolla in videon eller läs recensionerna längre ner. Min absoluta favorit hittar ni längst ner :)
 
Jason Mineral Sunscreen SPF 30


 


Denna solskyddsprodukt från märket Jason är anpassad till väldigt känslig hud, men en stund efter att jag applicerat den på mitt ansikte börjar det klia. Jag tror att detta inte beror på produkten i sig, utan att jag, som flera andra, är känslig mot zinkoxid som är den dominerande solskyddande ingrediensen (14,5%) tillsammans med Titanoxid (2%). Krämen har en väldigt tjock konsistens som gör krämen svår att jobba in i huden och som med de flesta naturliga solskyddskrämer lämnar de en vit film på huden.

 Detta är inte en produkt som jag 
rekommenderar att ha på daglig basis under smink, men den fungerar bättre till kroppen, speciellt på axlar och andra områden som lätt blir brända. Eftersom man får den typiska vita beläggningen kan detta vara en bra produkt att ha på stranden eller vid poolen, snarare än ute till vardags, men det är så klart upp till var och en. Den tjocka konsistensen är något uttorkande så jag rekommenderar att spä ut den med någon typ av olja eller hudkräm vid applicering för att krämen lättare ska sjunka in i huden och appliceras jämt.  

Sammanfattningsvis är denna solkräm okej till kroppen, men inte en topprodukt till ansiktet. Du kan hitta produkten HÄR.

Betyg: 3 av 5

 + Hög SPF
+ Skyddar mot både UVA och UVB
+ Lång hållbarhetstid (bäst före-datum)
+ Bra skydd till axlar och andra "högpunkter"

- Börjar klia i ansiktet
- Tjock, svårjobbad konsistens
- Lämnar den typiska "vita filmen" på huden
- Något uttorkande

Earth's Best Mineral Sunscreen SPF 30
 

Denna produkt, som ingår i Jasons sortiment, är anpassad speciellt till bebisar och deras känsliga hud. Precis som den ovan nämnda solkrämen från Jason är de skyddande ingredienserna Zinkoxid (14,5%) och Titandioxid (2%). Dessa två produkter är mycket snarlika och mitt omdöme blir det samma. En tjock, svårjobbad kräm som passar bättre till kroppen än ansiktet. Lämnar en vit film på huden och får det att klia i ansiktet på mig efter ett tag. Något uttorkande så fungerar bra att blandas med en olja eller olja vid applicering. Men tänk på att SPF:en sjunker då krämen blandas ut. Det enda som egentligen skiljer dessa produkter åt är att denna är snäppet liiiiite tunnare och att denna även är vattenresistent, vilket kan vara bra. Du kan hitta produkten HÄR.

Betyg: 3 av 5

+ Hög SPF
+ Skyddar mot både UVA och UVB
+ Lång hållbarhetstid (bäst före-datum)
+ Bra skydd till axlar och andra "högpunkter"
+ Vattenresistent

- Börjar klia i ansiktet
- Tjock, svårjobbad konsistens
- Lämnar den typiska "vita filmen" på huden
- Något uttorkande


100% Pure Pomegranate Antioxidant Hydration SPF 20

Detta solskydd från 100% Pure är helt naturligt och vegetarisk med snälla ingredienser som inte skadar dig eller din hud. Den har en behaglig konsistens som gör att krämen lätt appliceras i ansiktet och sjunker fint in i huden. Krämen är vit till färgen och som med de flesta naturliga solskydd lämnar den lite utav en vit film på huden, dock mycket mindre märkbart än andra solskyddskrämer jag provat. De aktiva ingredienserna som skyddar mot solen är Titandioxid (15%) och Zinkoxid (10%), som är mycket vanliga i naturliga solskyddsprodukter.


Den bleka hinnan som uppstår blir inget problem om man applicerar en foundation ovanpå, men om du tänker ha krämen utan smink kan du se lite sjukligt blek ut. Jag tror att denna produkt främst är framtagen till ansiktet eftersom den kommer i en så pass liten förpackning (50 ml), men jag ser inga problem med att ha den på övriga kroppen om så önskas. Smart förpackning med pump som gör användningen väldigt hygienisk! Krämen kan kännas lite uttorkande till huden, så jag rekommenderar att du först applicerar någon typ av fuktkräm innan du använder denna solskyddskräm.

På det hela taget är detta en väldigt bra produkt, 100% Pure har överlag väldigt bra produkter om du är ute efter ett naturligt/ekologiskt alternativ, och jag kan rekommendera denna produkt som en daglig SPF att ha under smink. Du kan hitta produkten HÄR

Betyg: 4 av 5

+ Tunn och fin konsistens som enkelt sjunker in i huden
+ Börjar inte klia på huden
+ Skyddar mot både UVA och UVB
+ Bra förpackning med pump

- Lämnar lite utav en vit film, dock inte märkbart under smink
-Lite uttorkande använd tillsammans med en fuktkräm


Devaz Hallonfröolja (SPF 28-50)

Hallonfröolja är min absoluta favorit då det kommer till naturligt solskydd! De unika hallonfröna har en naturligt inbyggd SPF på mellan 28 och 50 beroende på kvalitén på fröna, så du får ett högt skydd mot solens farliga UVA och UVB-strålar. Denna ekologiska, kallpressade olja är av en torrare variant som snabbt sjunker in i huden så du behöver inte oroa dig för att huden ska kännas fet eller oljig länge. Och eftersom det är just en olja agerar den på samma gång som en fuktkräm, så du behöver inte använda en hudkräm innan du applicerar ditt solskydd.

Fungerar fint som primer under smink och lämnar ingen typisk vit film som är vanligt hos andra naturliga solskyddsprodukter. Den går därför även utmärkt att använda även om du inte ska ha smink, och är även en perfekt solskyddsprodukt till resten av kroppen.

Jag rekommenderar verkligen denna produkt, vare sig du är ute efter en SPF till ansiktet eller kroppen. Gammal som ung, man som kvinna, även bäbisar kan säkert använd denna produkt och få ett perfekt skydd mot solen. Jag har köpt min hallonfröolja HÄR. jag valde även att beställa till en pump för 9 kr extra, vilket gör oljan mycket lättare att applicera och förpackningen blir mer hygienisk.  

Betyg: 5 av 5

+ Fin, silkeslen konsistens som känns skön på huden
+ Sjunker in fort
+ Hög SPF
+ Bra till både ansikte och kropp
+ Skyddar mot både UVA och UVB
+ Lämnar ingen "vit film" på huden
+ Fuktgivande

- Hittar inga fel på denna produkt!

xo, Sanna

+ Fashion and Beauty


Kommentarer

Skriv en kommentar
captchabottom