3 Jul 2014

Forks over Knives

Hej! Tänkte bara lite kort dela med mig av en matdokumentär jag tittade på tidigare idag. Den heter Forks over Knives och handlar om fördelarna med att äta en växtbaserad kost med "rena" råvaror, inte enbart för viktminskning utan även för att motverka allvarliga sjukdomar så som diabetes, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.

Till skillnad från många andra dokumentärer ger inte Forks over Knives de skuldkänslor som i många fall automatiskt kommer i samband med program som handlar om kost. De försöker inte trycka ner sitt budskap i halsen på dig, utan informerar på ett sätt som fick mig att känna mig inspirerad efteråt och en vilja att se över mina matval och testa något nytt. Forks over Knifes är en dokumentär som fokuserar på människors framgångshistorier snarare än att enbart fokusera på de etiska aspekterna av att avstå från att äta djurprodukter, och kommer inte få dig att känna dig ful, fet och dålig efteråt (som när man tittar på "Du är vad du äter").

Det jag tycker är extra spännande är hur stor effekt vår ost har på våra kroppar när det kommer till sjukdomar. Det är synd att de flesta inte tänker på att sadla om sina matvanor INNAN hjärtattacken, diabetesen eller cancerbeskedet. Om fler fokuserade på att inkludera mer frukt och grönsaker i sin kost skulle vi slippa att någon gång få hamna i den situationen. I vissa fall finns det inte ens en chans att vara efterklok.

Om ni har lust att kolla in dokumentären, klicka på bilden nedan eller på den här länken: http://www.primewire.ag/watch-2581871-Forks-Over-Knives


xo, Sanna

+ Health and Exercise


Kommentarer

Skriv en kommentar
captchabottom